T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Konak Cumhuriyet N.S. İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI

 

 

Gıda teknolojisi alanı altında yer alan gıda kontrol, süt işleme, hububat işleme, sebze ve meyve işleme, zeytin işleme, çay üretimi ve işleme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

Gıda analizleri için gerekli temel fiziksel-kimyasal işlemler, ham maddelerde ve işlenmiş gıdalarda duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizleri, üretim süreci kontrolleri, gıda ambalajları, etiketleri ve kontrolleri,

Süt ve süt ürünleri, taze meyve sebzeler ve ürünleri, et ve et ürünleri, hububat ve hububat ürünleri, bitkisel yağ, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, özel gıdalar işleme ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. 

 

ALANIN AMACI

Gıda teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun üretim yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

03-01-2018

 

DAL PROGRAMLARI

1. Gıda Kalite Kontrol

2. Gıda İşleme

dallarında eğitim verilmektedir.

 

GİRİŞ KOŞULLARI

Öğrencilerin sağlık durumu, gıda teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.

03-01-2018

EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARIı


Meslek liselerinin Gıda Teknolojisi alanından mezun olanlar, "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilirler. 

Farklı ölçekte gıda üretimi (süt,et,meyve,sebze,hububat,bitkisel yağ v.b)yapan kamu ve özel firmaların üretim süreçlerinde ve kalite kontrol laboratuvarlarında Gıda Teknisyeni olarak çalışabiliriler.


İSTİHDAM ALANLARI

Gıda teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler,seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterliklerdoğrultusunda;

1. Kamu, işletme ve özel laboratuvarlarda,

2. Kalite kontrol laboratuvarlarında,

3. Süt ürünleri üreten işletmelerde,

4. Sebze ve meyve ürünleri üreten işletmelerde,

5. Hububat ürünleri üreten işletmelerde,

6. Zeytin ürünleri üreten işletmelerde,

7. Çay üretimi yapan işletmelerde vb.yerlerde çalışabilirler.

 

Okulumuz, Gıda Teknolojisi alanı hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki alan tanıtım videosunu izleyiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2013 - Güncelleme: 03.06.2021 20:11 - Görüntülenme: 36016
  Beğen | 17  kişi beğendi