T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Konak Cumhuriyet N.S. İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GRAFİK VE FOTOGRAF ALANI

 

 

Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır. 

 

Görsel ve işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektöründe yaşanan hızlı ve teknolojik gelişmeler Grafik ve Fotoğraf alanını doğrudan etkilemektedir. Grafik ve fotoğraf sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır.

İnsanlar arasında yazılı ve görsel iletişimi sağlayan araçlardan olan grafik ve fotoğraf sanatı, bu anlamda kültürel, sanatsal, tanıtım ve reklam alanlarında önemli bir yere sahiptir.

Görsel medyada ve sosyal hayatta grafik ve fotoğraf ürünleri günümüzde ve gelecekte sürekli popüler ve etkin olarak yer almaya devam edecektir.

03-01-2018

ALANIN AMACI

Grafik ve fotoğraf alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.


DAL PROGRAMLARI

1. GRAFİK

2. FOTOĞRAF

dallarında eğitim verilmektedir.

 

GİRİŞ KOŞULLARI

Öğrencilerin sağlık durumu, grafik ve fotoğraf alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.


EĞİTİM VE KARİYER PLANLARI

Meslek lisesinden sonra"Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da bulunmkatadır.

Ayrıca "Özel Yetenek Sınavı" ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerine girebilirler.

Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, grafik ve fotoğraf ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

03-01-2018

İSTİHDAM ALANLARI

Grafik ve fotoğraf alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Orta ve büyük ölçekli matbaa ve yayın kuruluşlarında,

2. Grafik tasarım stüdyolarında,

3. Reklam ajanslarında,

4. Televizyon, gazete vb. basın kuruluşları,

5. Fotoğraf stüdyoları,

6. Fotoğraf laboratuvarları,

7. Bünyesinde tanıtım birimi bulunan tüm kurum ve

kuruluşlarda vb. yerlerde çalışabilirler.

 

Okulumuz, Grafik ve Fotoğraf alanı hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki alan tanıtım videosunu izleyiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2013 - Güncelleme: 03.06.2021 20:08 - Görüntülenme: 7723
  Beğen | 14  kişi beğendi